maanantai 7. marraskuuta 2016

Ihana Lontoo
Lontoossa on viime vuosian tullut pistäydyttyä useaan kertaan tapaamassa siellä asuvaa tytärtäni Lauraa (jolla on muuten upea Lontooseen keskittyvä blogi, kannattaa klikata nimeä). Tämänkertainen reissumme kesti perjantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään, mutta siihen mahtui mukavasti kaikkea.

Laura oli ottanut töistä vapaata ja hän toimi oppaanamme. Perjantaina kuljeskelimme pitkin South Bankia, jossa myös lounastimme. Lounaan aikana alkanut sade sai meidät hakeutumaan shoppailun "jalon harrastuksen" pariin Oxford Streetille, tosin ilman mainittavia löytöjä. Illalla suunnistimme Kensingtoniin syömään intialaiseen ravintolaan, jonka Laura oli meille valinnut.

Lauantaipäivän aloitimme National Portrait Galleryssa, jossa tutustuimme Picasson tekemistä muotokuvista koottuun näyttelyyn ja jonkin verran tutkailimme myös paikan pysyvää näyttelyä. Iltapäivä kului Lauran kotikulmilla Brixtonissa, mutta siitä kirjoittelen toisessa postauksessa.

Sunnuntaina kävimme aamupalalla Covent Gardenissa Le Pain Quotidienissa, joka on yksi suosikkini kahvilaketjuista. Aika monessa maassa ja kaupungissa olemme nauttineet aamupalamme jossakin ketjun ravintoloista. Puolenpäivän aikoihin suuntasimme pubiin, jossa lounastimme ja katsoimme Lontoon paikalliskamppailun Arsenal-Tottenham. En ole mikään kovin innokas jalkapallofani, mutta koska se kuuluu niin olennaisesti englantilaiseen kulttuuriin, niin on hauskaa mennä seuraamaan pubiin ottelua ja tarkkailla muita katsojia.

Matsin jälkeen oli aika todeta, että miniloma on loppumassa ja Heathrow kutsui. Olisin taas kerran viihtynyt vähän pitempäänkin, mutta arki ja työt kutsuivat. 

2 kommenttia:

  1. Söin tänään lounaaksi intialaisen jämät - oli niin hyvääää! <3

    VastaaPoista
  2. Ihana Lontoo! <3
    Kiitos blogivinkistä, riennän heti tutustumaan.

    VastaaPoista