sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Tallinnassa vanhenemassaKäväistiin miehen kanssa yön yli matkalla Tallinnassa. Lähdettiin perjantaina iltalaivalla ja tultiin lauantaina viimeisellä vuorolla takaisin. Perjantai-iltana emme ehtineet muuta kuin käydä syömässä, juhlistimme samalla sitä, että olin taas saanut yhden vuoden lisää mittariin.

Lauantaina lähdimme aamupalan jälkeen kävelylle. Ohjelmamme oli sikäli aivan täydellisesti suunniteltu, että saimme nauttia kävelyretkestämme aivan mukavassa ilmassa. Loppuiltapäiväksi olimme suunnitelleet shoppailua kauppakeskuksessa ja onneksi olimme, sillä iltapäivällä alkoivat Tallinnaa piiskata rankat sadekuurot. Vielä ennen laivalle lähtöä ehdimme käydä syömässä. Yritän kirjoittaa ruokapaikoistamme oman postauksen, sillä sen verran mielenkiintoisia ne olivat.

Olemme kolunneet Tallinnan vanhan kaupungin niin monta kertaa, että päätimme nyt suunnata kävelylle vanhan kaupungin muurien ulkopuolelle ja mennä sinne, minne nokka milloinkin näytti. Heti muurien ulkopuolelta löytyi hauskoja kukka- ja puutarha-asetelmia, aika yllättäviäkin sellaisia, jotka olivat osa Tallinnan Kukkafestivaalia. Eksyimme myös perinteiselle torille, jossa oli kauden satoherkkuja runsaasti tarjolla ja ihmisiä tekemässä viikonlopun ruokaostoksia. Torin tuoksut toivat hauskasti mieleen muistoja Moskovan toreilta. Teki jopa mieli ostaa muutamat valkosipulikurkut kotiin vietäviksi, mutta säälimme muiden laivamatkustajien neniä. Kurkkujen tuoksua on nimittäin mahdoton kätkeä. Kävelyretkemme viimeinen etappi oli Kadriorg, jossa ihailimme kauniita puutaloja, nautimme lounasta ja kuljailimme puistossa.Saimme taas kokea, että ihan lyhytkin matka voi antaa paljon ja jättää hyvän mielen pitkäksi aikaa.

4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon sinnekin -- hyviä kuvia Tallinnasta. Olin siellä viimeksi 2001, nyt alkaa jo tehdä mieli takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään mikään innokas juhlapäivien viettäjä ole, mutta nyt sattui sopivasti reissuvarvasta kolottamaan ja synttäreiden varjolla päätimme pistäytyä Tallinnassa, joka oli yhtä ihana kuin aina.

   Kannattaa päivittää vuoden 2001 kokemus, löydät varmasti paljon kaikkea uutta ja mielenkiintoista.

   Poista
 2. Upea toritarjonta! Tallinan matka piristää aina, ja nykyään minäkin etsiydyn ydinkeskustan ulkopuolelle, josta löytää kaikkea yllättävään. Ja hyviä ruokapaikkoja riittää... Olisikohan minullakin taas Tallinan reissun aika...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että Tallinnan matkalla on piristäviä vaikutuksia enkä ainakaan vielä ole kyllästynyt. Juuri todettiin, että seuraavaksi voisi tehdä oopper/balettimatkan, sillä se on vielä kokematta Tallinnassa.

   Poista