keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Herkkuja Tallinnassa


 Tallinnan reissullamme yksi pääasioista oli hyvin syöminen (millä matkallamme ei olisi?) Niinpä vietin matkaa edeltävällä viikolla hyvän tovin internetin ihmeellisessä maailmassa etsimässä sopivaa illallistamispaikkaa perjantaille ja lauantaille. Trip Advisoria selaillessa kiinnitin huomioni ravintolaan nimeltä Tai Boh, joka nettisivuillaan kertoo tarjoilevansa aasialaisen fuusiokeittiön mukaista ruokaa. Makuhermoni alkoivat heti viestittää, että tuonne on päästävä. Niinpä klikkailin itseni pöydänvarausosastoon, mutta harmikseni koko perjantai-ilta oli täyteen varattu. Onneksi lauantain alkuillalle oli vielä vapaata, joten sain meille pöydän haluamastani ravintolasta.

Perjantai-illaksi päädyimme Tai Boh -ravintolan "sisarravintolaan" Manna La Roosaan. Ravintoloilla on sama omistaja ja ne sijaitsevat samassa vanhassa puutalossa aivan vanhan kaupungin laidalla. Manna La Roosan ruokalista on eurooppalaistyylinen pienellä aasialaisella vivahteella.Manna La Roosassa ruoka oli hyvää, mutta Tai Bohissa superhyvää. Vieläkin nousee vesi kielelle kun muistelee kaikkia ihania makuja. Molemmissa ravintoloissa on myös aivan huippu sisustus, ainakin jos tykkää värikkäästä kitschistä. Ehkä en kyseistä sisustusta kotiini haluaisi, mutta muutama tunti väriä ja hauskoja yksityiskohtia tulvivassa ravintolassa oli visuaalinen elämys. Ruokaa odotellessa oli hauska bongailla Tai Bohin -katon yllättävää henkilögalleriaa.
Tallinnan matkalaisille suosittelen lämpimästi molempia ravintoloita. Samalla rahalla saa herkkua sekä suulle että silmille. Jos ei halua tai ehdi käydä syömässä kannattaa käydä ainakin drinkillä. Tai Bohissa nauttimamme alkudrikit olivat hyviä ja raikkaita ja drinkkilista vaikutti muutenkin lupaavalta. Ainoa miinus koko ravintolakäynnissämme oli Tai Bohin tarjoilija, joka ei oikein osannut (ei ehkä halunnutkaan) kätkeä ylimielisyyttään ja kyllästyneisyyttään. Emme kuitenkaan antaneet kyseisen seikan vaikuttaa, sillä kaikki oli muuten kohdallaan. Manna La Roosassa tarjoilijamme sen sijaan oli erittäin ystävällinen ja ansaitsi huomattavasti suuremman tipin kuin kollegansa.


Skool!

2 kommenttia:

  1. Niiiin ihanan näköinen cocktail!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää! Tuonne menette Jimin kanssa, jos ensi kesänä suuntaatte Tallinnaan :)

      Poista