sunnuntai 7. elokuuta 2016

Haikeutta ilmassa, loma lomailtu

Tänä iltana pitäisi pystyä kääntämään pää loma-asennosta työasetuksille. Kuusi viikkoa on hurahtanut lomatunnelmissa. Pääasiassa olemme olleet kotioloissa, tai ainakin kotimaassa. Tämä oli pitkään aikaan ensimmäinen kesä, johon ei kuulunut minkäänlaista ulkomaanreissua, ei edes piipahdusta Tallinnaan. Syitä on useita. Ensinnäkin toukokuinen muutto nakersi lomabudjettia, toiseksi kirjoittamiselle oli varattava aikaa ja kolmanneksi tyttäremme lähti heinäkuun lopulla vaihto-oppilaaksi ja halusimme olla hänen kanssaan kotioloissa niin paljon kuin mahdollista ennen vuoden kestävää eroa.
 
Säät nyt ovat olleet sellaisia kuin ovat, mutta kyllä kesään on mahtunut paljon myös lämpimiä päiviä ja jäänyt lämpimiä muistoja. Pienet piipahduksetkin voivat olla virkistäviä: kävimme Porvoossa ja ajelimme länsirannikkoa pitkin Ouluun. Matkalla pysähdyimme yhden yön verran Raumalla, Vaasassa ja Kokkolassa. Kesään kuului myös ystävien tapaamista ja loman huipensi eilinen Eppu Normaalin 40-vuotisjuhlakonsertti Ratinan stadionilla Tampereella. 

Oli aivan mielettömän upea keikka, kun "30 000 fania huusi Eput on ihania". Ihanaa oli myös Eppujen ja Tampereen Filharmonian, jota johti Santtu-Matias Rouvali, yhteisoitanta. Vanhat tutut biisit saivat aivan uudenlaisia ulottuvuuksia uudenlaisina sovituksina. Paitsi musiikillisesti, niin keikka oli upea myös visuaalisesti. Kaikesta huomasi, että konserttiin oli todellakin satsattu ja haluttu tehdä kaikki mahdollismman hyvin. Yleisön osalta järjestelyt hieman tökkivät tietyissä kohdissa, mutta 30000 ihmisen liikuttelu lienee hankalaa puuhaa. Onneksi suuremmalla osalla oli kristallin kirkkaana mielessä, miksi paikalle oli tultu ja kaikenlainen ylimääräinen örveltäminen loisti poissaolollaan. Tai ei ainakaan minuun silmiin sattunut.

Huomenna alkaa siis normi arki. Toisaalta se on ihan kivaa, vaikka, jos rehellinen olen, niin olisin hyvin voinut vielä jatkaa lomailua. Ei kuitenkaan auta, joten lähden tästä etsimään työavaimia ja muuta huomenna tarvittavaa rekvisiittaa, jotta ei tarvitse aamulla niiden takia hermoilla.

Nautitaan kuitenkin vielä kesästä, sillä kesäähän elokuu on, vaikka siinä pieni syksyinen aavistus jo on.

(Kuvat ovat länsirannikon reissultamme Vanhasta Vaasasta ja Raumalta. Eilisessä konsertissa olin niin lumoutunut, etten muistanut kaivaa kameraa esiin. Onneksi internet on täynnä konserttikuvia joiden avulla voi palauttaa mieliin tunnelmia)

8 kommenttia:

 1. Monenlaista on mahtunut lomaasi! Merkityksellinen kesä teillä yhdessä tyttärenne kanssa ennen lähtöään vaihto-oppilaaksi. Minne päin hän suuntasi? Meillä noita aikoja ja tuntoja elettiin viime kesänä, kun esikko lähti Englantiin au pairiksi. Nyt heinäkuun loppupuolella hän sitten palasi, huikein kokemuksin ja henkisesti hurjasti kasvaneena. Olen niin iloinnut rohkeudestaan ja kaikesta siitä pääomasta, mitä hän saikaan tuosta vuodesta.

  Olette reissanneet myös täällä päin kesän aikana! Olisipa ollut kiva törmätä:) Ja oi että, tuonne Eppujen keikalle kun oisi päässyt!!!

  Meikätytön arki alkoi viikko taapäin ja kovin oli samanmoiset tunnot kuin sinulla nyt. Vaan niin solahti arki käyntiin, aika mutkattomasti loppujen lopuksi.

  Lempeää töihinpaluuta ja pehmeitä elokuun hetkiä!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah, kiitos! Työviikko meni nopeasti, mutta väsynyt taas olin työpäivien jälkeen. Arki vaatii vähän totuttelua :)

   Tytär lähti Jenkkeihin, New Mexicoon. Olen näihin välimatkoihin sikäli jo tottunut, että vanhin tytär on jo pidempään asunut Lontoossa. Ihailen kanssa suunnattomasti tytärteni rohkeutta ja halua heittäytyä uusiin kulttuureihin ja haasteisiin.

   Eppujen keikka oli upea!!!

   Poista
 2. Teillä on ollut melkoinen kesä, paljon isoja asioita ja tapahtumia. Ja hienoja reissuja joka tapauksessa, vaikka ette olekaan käyneet Suomen rajojen ulkopuolella. Ei aina tarvitsekaan, Suomessa riittäisi nähtävää vuosikausiksi. <3 Ja tuo lauantainen keikka saa vieläkin huokailemaan: voi että oli hienoa! Minuakin muuten ilahdutti se, ettei örveltämistä osunut silmiin. Jokusella konserttivieraalla oli stadionilta poistuttaessa selvästi ollut hieman kosteampi konsertti, mutta silti käytös oli koko lailla asiallista ja ihmiset hyvällä tuulella. Lauantaista jää kyllä loppuelämäksi paljon muisteltavaa. <3

  Ihanat kesäkuvat! <3 Sujuvaa ja energistä arkeen paluuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kyllä Suomessakin on nähtävää ja koettavaa, se on totta.

   Arki taisi nyt ottaa niskalenkin toistaiseksi, mutta yritän kesyttää sitä :)

   Kiitos kuvakehuista, mies taas ollut kameran takana.

   Poista
 3. Onnea arjen alkamiseen, miten on sujunut tähän mennessä? Minä olen ollut reilun viikon töissä, onneksi vielä olen onnistunut pitämään kiinni ainakin osasta lomaraukeutta :)
  Tulin kertomaan, että blogissani on sinulle haaste. Vastaa jos tahdot/kun kerkiät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, kiitos haasteesta! On sen verran kiva haaste, että varmasti vastaan siihen jossain vaiheessa.

   Minulla kyllä lomaraukeus katosi töihin paluun myötä. Pitää varmaan alkaa suunnitella uutta lomaa :)

   Poista
 4. Heti tunnistin nuo Vanhan Vaasan kuvissa olevat paikat, Marian kirkon rauniot ja entisen hovioikeuden puistikon lehmuskujan.

  Eikö sinun tee enää mielesi kirjoittaa kirjoista? Onnittelen jos olet päässyt siitä kierteestä! Minä vielä lukea puksuttelen minkä jaksan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ketjukolaaja, luen kyllä, mutta en oikein enää jaksa kirjoittaa kirjoista sillä tavalla kuin haluaisin enkä sitten viitsi räpellellä mitään puolivillaista :)

   Vanha Vaasa oli erinomaisen mielenkiintoinen paikka. Osuimme sinne vähän sattumalta ja ihastuimme paikkaan.

   Poista