torstai 7. heinäkuuta 2016

Naisten aakkoset: C

Naisten aakkoset -haaste jatkuu C-kirjaimella eli haussa on naisia, joiden joko etu-tai sukunimi alkaa kyseisellä kirjaimella. Alkunsa haaste on saanut Tarukirjasta.

1. Kuka on suosikkikirjailijasi?


Minulla oli kaksi suosikkia tähän kohtaan ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyin Carol Shieldsiin (toisen ehdokkaista esittelen kolmannessa kohdassa). Hyvät perustelut valinnalleni löysin Täällä toisen tähden alla -blogini Pikkuseikkoja- postauksesta:

"Luin Carol Shieldsin romaanin Rakkauden tasavalta useita vuosia sitten ja ihastuin niin paljon Shieldsin tapaan kirjoittaa, että ahmin lähes yhteen menoon hänen koko suomennetun tuotantonsa. Tahti oli niin nopea, että nyt jälkikäteen minun on vaikea erottaa kirjoja toisistaan muistinvaraisesti. Ainoastaan tuo ensimmäisenä luettu on jäänyt mieleeni vähän kirkkaampana ja nyt sen rinnalle, jopa ohikin, nousee Pikkuseikkoja. Ihastuin tähän kirjaan aivan vastustamattomasti, enkä olisi millään halunnut sen päättyvän."

Pitäiskin lukea tuo Rakkauden tasavalta uudelleen.

2. Muutakin kulttuuria on kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?


Tracyanne Campbell

Tähän vastaan nyt vähän hassusti bändilla. Camera Obscura ihastutti minut aikoinaan biisillä French Navy. Ihanan hyväntuulista musaa (kannattaa kuunnella!) ja laulusolisti Tracyanne Campbellilla (löytyy c-kirjain) on persoonallisen mukava ääni.

3. Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.Jatkan kirjailijoilla. Joyce Carol Oates löi minua halolla päähän kirjallaan Haudankaivajan tytär, enkä ole sen koommin toipunut. Loistava kirjailija, jonka kirjoja löytyy omasta hyllystä vino pino.

Edelliset vastaukseni:
A
B


2 kommenttia:

  1. Carol Shields ja Joyce Carol Oates tulevat minunkin vastauksiini, mutta vasta myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat ovat niin loistavia kirjailijoita, että uskon heidän löytyvän useamman muunkin postauksista.

      Poista