sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kotona
Muutostamme on kulunut noin puolitoista kuukautta ja nyt voin jo sanoa, että tämä uusi asunto tuntuu kodilta. Neliöitä meillä on hieman vähemmän kuin Porvoossa, mutta kun kaikki on samassa tasossa, niin tila tuntuu isommalta. Ja näin kesällä tilantuntu lisääntyy huomattavasti ison terassin ansiosta.

Tyylillisestikin uusi ja vanha koti eroavat toisistaan aika lailla. Siinä missä Porvoon asunto edusti uusvanhaa, vähän romantisoitua maalaistyyliä, on tämä nykyinen suoralinjainen aikansa, 1970-luvun, edustaja. Parasta tässä on ehdottomasti valtavan isot ikkunat ja valoisuus. Tykkään myös siitä, että keittiö ja olohuone on integroitu yhdeksi isoksi oleskelutilaksi.

Sisustuksellisesti mennään vanhoilla huonekaluilla, ainakin toistaiseksi (haaveilen kyllä uudesta ruokapöydästä, ja vähän sohvastakin). Osa Porvoossa olleista huonekaluista sai vaihtaa majaa (FB-kirppikset ovat hyviä tähän tarkoitukseen), kun eivät tänne mahtuneet. Suurin lovi sydämeen tuli, kun jouduin luopumaan vanhasta rakkaasta puusohvasta. Taulut vielä etsiskelevät paikkaansa ja majailevat pääosin lattialla tai hyllyn päällä. En ole halunnut pitää niiden kanssa mitään kiirettä, sillä haluan löytää mahdollismman passelin paikan jokaiselle.

Kotiutumista on huomattavasti edistanyt myös ympäristö: pihapiiri on mukavan vehreä ja ihan lähellä virtaavan Vantaa-joen varrella on kivoja kävely- ja pyöräilyreittejäreittejä.

8 kommenttia:

 1. Onpa kaunista teillä! Onnea uuteen kotiin! <3

  Me olimme miehen kanssa auttamassa poikaa muutossa Turussa. Ero, ikävä asia. Hän jätti kaiken vaimolle, ja aloitti sisustamisen aivan alusta ja lähes kaikki Ikean selkeillä kalusteilla. Hän halusi myös saman väriskaalan koko kotiin, seinistä kahvipurkkiin: luonnonvalkoista, harmaan eri sävyjä ja tehosteväriksi vähän punaista ja mustaa. Tuli tosi tyylikästä. Tällä oli minuun sellainen vaikutus, että kotiinpäästyä aloin katsoa omaa sisustustamme (sekamelskaa) kriittisesti. Mieskin puhuu, että hän haluaa maalata eriväriset lipastot samanvärisiksi ja hankkia kunnon tv-tason. Järjestyksen puuskakin meihin iski, ja aloimme karsimisen.

  Onhan pöytäliinasi Marimekkoa? Minulla on myös aina ruokapöydässä Mari-kankainen liina, olen teettänyt liinoja eri vuodenaikoihin ja mielentiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kun muutimme Moskovaan sisustimme siellä kotimme alusta alkaen Ikean kalusteilla. Se oli hauskaa, mutta kaipasin kyllä sitä kodinomaisuutta joka kalusteiden ja muiden esineiden kerroksellisuus kotiin luo.
   Tuo järjestyksen puuskan kousrissa minä olen ollut jo useita vuosia ja yhä edelleen karsinta jatkuu. Selkeyttävää ja puhdistavaa.
   Pöytäliina on Marimekkoa, olisikohan tuo kuosi nimeltää Räsymatto? Tuo liina on helppohoitoista kerniä.

   Poista
 2. Tiina Viitanen-Landström3. heinäkuuta 2016 klo 18.34

  Tuo terassi on upea! Onnea uuteen kotiin Jaana ja Vekku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Terassista minäkin pidän. Tulisi vaan ilmoja, että siellä voisi oleskella.

   Poista
 3. Näyttääpä kotoisalta. Tuo Marimekon pöytäliina on upea!

  VastaaPoista
 4. Onnea uuteen kotiin! Vaaleaa ja viihtyisää sekä vihreyttä ulkona. Marimekko-liina tuo kauniisti väriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos! Tykkään, että jotain väripilkkuja on oltava :)

   Poista