maanantai 25. heinäkuuta 2016

J.L. Runebergilla PorvooseenPorvoon vuosina mietittiin monta kertaa, että pitäisi seilata m/s J.L.Runebergilla Porvoosta Helsinkiin, mutta aina se jäi tekemättä. Eipä tuo mitään, sillä onnistuuhan se reissu toisinkin päin eli Helsingistä Porvooseen.

Me lähdimme matkaan viime perjantaina Helsingin Kauppatorilta. Olin varannut liput muutamaa päivää aikaisemmin ja silloin sääennuste oli näyttänyt kaunista aurinkoista kesäpäivää, mutta todellisuus oli kuitenkin toista. Saimme tehdä matkaa pilvisessä ja sangen tuulisessa säässä (onneksi ei kuitenkaan satanut), mikä tarkoitti että ulkokannella tuli kesävetimiin sonnustautuneelle kylmä. Tai siis tosi kylmä. Onneksi laivalta löytyi sisätiloja ja huopia, niin matkan teko ei mennyt pelkästään kylmästä hytistessä.

Kylmästä huolimatta oli mukava matkata meriteitse rakkaaseen kaupunkiin. Erityisesti tulo Porvooseen oli sykähdyttävä, sillä vanhat tutut kulmat näyttivät aivan toisenlaisilta laivan yläkannelta katsottuina.


Vietimme Porvoossa mukavan päivän kuljeskellen. Bongasimme muutaman vanhan tutun ravintolan ja muutaman uuden. Porvoo on kyllä ravintola- ja kahvilatarjonnaltaan Suomen huippuluokkaa. Ehdoton matkakohde siitäkin syystä.

Oli kiva päivä!

2 kommenttia:

 1. Tuo on kiva matka! Pääsin Runebergin kyytiin toissavuonna elokuussa, kun kävimme työporukkani kanssa tutustumassa Porvoon kirjakeskukseen. Menomatkan teimme Runebergillä.

  Porvoo on muutenkin niin kaunis. Pitäisi ajella sinne tänäkin kesänä, meiltä on vanhaa Öljytietä vain reilun 30 km matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, oli tosi kiva matka, melko kylmä vain :)
   mekin tulimme bussilla takaisin. Sai kuljeskella vapaana laivan aikataulusta.

   Poista