perjantai 17. kesäkuuta 2016

WSOY:n klassikkoäänestys


WSOY juhlistaa 100-vuotiasta Suomea klassikkoäänestyksellä. Lukijat pääsevät osallistumaan 12 klassikkoteoksen valintaan äänestämällä suosikkejaan WSOY:n kaunokirjallisuuden toimituksen tekemästä listasta. Juhlavuoden suosikeista otetaan uusintapainokset, joiden kannet suunnittelee 12 eturivin kuvataiteilijaa. Nyt siis on mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, että omasta kaikkien aikojen suosikistasi otetaan uusi painos upouusilla kansilla. Kannattaa osallistua! Oikein hykerryttää ajatus, millaisen kannen esimerkiksi Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogia saisi.

Äänestämään pääset täällä.

Itse kävin jo oman listani tekemässä. Se näyttää tältä.

Helsi Hämäläinen: Säädyllinen murhenäytelmä
Väinö Linna : Täällä Pohjantähden alla 1-3 (Tietenkin! Katso vaikka tämä  postaus vanhasta blogistani)
Sofi Oksanen: Puhdistus
Pirkko Saisio: Elämänmeno
Lassi Sinkkonen: Solveigin laulu
Katri Vala: Pesäpuu palaa

Miltä sinun listasi näyttää?

Kaunista viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Valitsin omaan listaani myös Täällä Pohjantähden alla (on paras suomalainen kirjallinen tuotos), lisäksi Ahon Rautatien, loistavan Canthin työmiehen vaimon (todellisuudessa Risto ei tee töitä =), Janssonin Muumipappa ja meri (on Janssonin paras kirja), Mirkka Rekolan Vedessä palaa (runokirja) sekä Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen. Listanin ulkopuolelle jäi paljon kirjoja, Juoksuhaudantie, Puhdistus, Vetää kaikista ovista, Simpauttaja ja ehkä paras romaani eli Tuntematon sotilas (valitsin Linnalta TPA:n). Runoista olisi voinut valita Södergrania, mutta valitsin ruotsinkielisistä Pappan och havet ja runoista Rekolan, myös Meriluodon Lasimaalauksen olisi voinut valita. Tuntemattomasta ja Lasimaalauksesta on tullut paljon painoksia, kuten Sinuhestakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän oli juju, että puuttui minusta Päätalo, Salama ym, jotka kirjoittavat toisille kustantajille. Ehkä hieman huvitti Ilkka Remeksen kirjat listalla, vaikka itse tunnustan nekin lukeneeni :)

   Poista
 2. Kävin äänestämässä, mutta en nyt kerro tässä, mitä äänestin. Sanon vain sen, että meillä oli yksi sama kirja eli Saision Elämänmeno.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Tuli jotenkin nostalginen olo tuosta WSOY:n kirjalistasta. Äänestin ja huomasin valinneeni useamman runoteoksen, miksihän, mutta en viitsinyt vaihtaakaan niitä, koska pidin valinnoistani:-)
  Juhani Aho: Rautatie
  Saima Harmaja: Huhtikuu
  Eeva Kilpi: Laulu rakkaudesta
  Kirsi Kunnas: Puut kantavat valoa
  Mirkka Rekola: Vedessä palaa
  Pirkko Saisio: Elämän menoa

  VastaaPoista
 4. Jokke, kiitos listastasi. Vahvasti samaa mieltä TPTA:sta. Sinun vastauksesi myötä huomasin, että minulta puuttuu kokonaan suomenruotsalaisten edustus, mutta kuten mainitsit listan ulkopuolelle jää paljon kirjoja (sekä WSOY:n että muiden kustantajien), jotka ovat olleet tavalla tai toisella tärkeitä tai muuten vaan huikeita lukukokemuksia.

  Margit, Elämänmeno on huikea ja ihanaa, että sinäkin äänestit sitä.

  Clarissa, kiva että äänestit ja sinullakin Saision Elämänmeno. Hienoa. Minulla runouden edustus jäi Valaan. Taidan olla enemmän proosaihmisiä :)

  VastaaPoista
 5. Mä laiton Aapelin, Heikki Turusen 2 kirjaa, Väinö Linnan 2 kirjaa ja Veikko Huovisen kirjan.

  VastaaPoista