lauantai 2. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uudet kujeet

Päätimme miehen kanssa poiketa kaavoistamme ja ottaa uuden vuoden vastaan Tallinnassa. Perinteisesti olemme olleet kotona, joko omassa tai kavereiden luona, mutta tänä vuonna, tai siis viime vuonna, halusimme uudistua. Yksi syy tähän on se, että lapset ovat jo niin isoja, että he eivät halua kököttää vanhempiensa kanssa kotona, kun kaverit on bailaamassa. Sukulaisista ja omista kavereistakaan ei tänä vuonna ollut seuraa, joten sen sijaan, että olisimme tuijotelleet vain toisiamme, lähdimme Tallinnaan. 

Vietimme oikein mukavan päivän, joka huipentui mahtavaan ilotulitukseen Tallinnan Vapaudenaukiolla. En varmasti ole kertaakaan nähnyt niin läheltä yhtä näyttävää ilotulitusta. Kannatti siis lähteä. Ikävä kyllä kuvia ei tapahtumasta ole tarjolla, oli sormet sen verran jäässä, että kännykän (kamera jäi kotiin) kaivaminen taskusta ei tullut sillä hetkellä mieleen. 

Mitään lupauksia en vuodelle 2016 tehnyt, sillä olen oppinut, että rikotuista lupauksista ei saa kuin pahan mielen. Parempi siis olla lupaamatta. Monissa suhteissa vuosi jatkuu edellisen kaltaisena, mutta muutamia isoja muutoksia on perheen tasolla tiedossa. Poika kirjoittaa keväällä ylioppilaaksi ja tytär lähtee elokuussa vaihto-oppilaaksi. Väkimäärä kotona siis vähenee ainakin yhdellä syksyn tullen. Kaukana ei liene sekään aika, että kaksi vanhaa käpyä, mies ja minä, ollaan täällä kahdestaan. 

No, eipä mennä asioiden edelle. Kaikki ne päivät tulevat, kuten blogin nimi jo kertoo, mutta nyt eletään tätä hetkeä tai ainakin vähän lähempänä tulevaisuudessa. Lomailen vielä seuraavan viikon. Tarkoituksena on näpytellä ahkerasti näppäimistöä ja saada kirjaa taas vähän etenemään. Myös lukemiselle pitää järjestää aikaa. Lukupinossa on ainakin Katja Ketun Yöperhonen ja Leena Kirstinän elämäkerta Kirsi Kunnas - Sateessa ja tuulessa. Ja elokuvissakin olisi kiva käydä, ainakin tämän haluaisin nähdä. Ulkoilua unohtamatta, luvassa on ilmeisesti pirteitä pakkaskelejä. 

Uusi vuosi sai oikein mainion ja räiskyvän startin. Tästä on myös hyvä aloittaa uuden blogin pito. Tervetuloa seurailemaan!

Kuvat ovat iki-ihanasta Maiasmokk-kahvilasta, jossa olemme käyneet monta kertaa, mutta nyt vasta tajusin, että kahvilassa on kaksi kerrosta. Kuvat ovat toisesta kerroksesta, jossa ei juuri asiakkaita ollut. Ehkä muutkaan eivät ole tajunneet, että sieltä löytyy lisätilaa :)

24 kommenttia:

 1. Löysinpä heti tieni tänne! Lämpimät onnittelut uudelle blogille ja kuten aiemmin kerroin, olen iloinen että jatka bloggausta. Odotan uteliaisuudella ja innolla, mitä kaikkea tänne tulet kirjoittamaan ja kuvaamaan - minne kaikki tulevat päivät sinua johdattavat!

  Tallinna... Se on minulle aika vieras kaupunki, mutta nyt haluaisin matkata sinne. Olen käynyt vain muutaman kerran, mikä taitaa olla Etelä-Suomessa asuvalle aika harvinaista. Ei olisi pitkä matka.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos!

   Tallinnassa kyllä on omanlaisensa tunnelma, jotenkin keskieurooppalaisempi kuin täällä meillä. Luulen, että varmasti pitäisit kaupungista.

   Poista
 2. Onnea ja menestystä uudelle blogille ja hyvää alkanutta vuotta!
  Olisipa kiva piipahtaa Tallinnassa, se on lähellä mutta kuitenkin mukavan kaukana. Kahvilavinkki pitää laittaa muistiin, vaikuttaa viehättävältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos!

   Tallinna tosiaan on lähellä, mutta tunnelma siellä on melko erilainen, jotenkin keskieurooppalaisempi kuin Suomessa.

   Maismokk on ihana ja todellakin käymisen väärti.

   Poista
 3. Onnea uudelle blogille ja uudelle vuodelle! Ihania, kauniita kuvia. Talvinen Tallinna on minusta todella kaunis, pidän siitä oikeastaan enemmän kuin kesäisestä Tallinnasta.

  Mielenkiinnolla jään seuraamaan fiilistelyjäsi - ja päiviäsi - täällä uudessa blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, kiitos!

   Talvisessa Tallinnassa on ihanaa kun voi piipahtaa ihanissa kahviloissa nauttimassa vaikka glühweinit, kesällä tulee oltua enemmän ulkotiloissa.

   Poista
 4. Onnea uudelle blogille ja uudelle vuodelle! ❤

  Ihana Tallinna, joka tarjoilee aina pieniä yllätyksiä. Maiasmokkista olen kuullut, mutten ole käynyt. Kaunista on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina ja hyvää kuluvaa vuotta sinullekin!

   Tallinna tosiaan tarjoilee aina pieniä yllätyksiä, jos niitä vain vaivautuu kaivelemaan.

   Poista
 5. Tänne voikin tulla aina välillä fiilistelemään ja katsomaan, mitä päiväsi ovat tuoneet tullessaan. Onnea uudelle blogille, keksitpä sille houkuttelevan nimen:-)

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea perustaa uusi blogi, jonja teema on väljempi. Tosi kiinnostavalta tämäkin blogisi vaikuttaa ja nimi on upea! Jotenkin kirjallinen, runollinen ja kiinni elämässä.

  Onkohan niin, että kun kirjoittaa ja lukee ammatikseen -tai ainakin lähes ammatikseen - niin ei oikein jaksa enää postata kirjoista? Näin ainakin selitän itse omaa motivaation puutettani, mut ehkä sama ei päde sinuun?

  Hyviä tulevia päiviä ja bloggaamisen iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustikkakummun Anna ja ihanasti kuvailit blogini nimen sisältöä, jotenkin noin sen itsekin koen.

   Kyllä minulla on ihan sama, että kirjan kirjoittamisen lisäksi (varsinkin kun päivätyö vie melko paljon mehuja) en oikein jaksa tuottaa mitään muuta "vakavampaa" tekstiä ja siksi kirja-arviot ovat saaneet jäädä.

   Poista
 7. Mukavan oloinen uusi blogi :)! Fiilistelyiloa uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 8. Jaana, sinä fiilistelijä, onnea uudelle blogille!

  En ole minäkään huomannut Maiasmokkin kakkoskerrosta. Seuraavalla Tallinnan reissulla pitää mennä sinne herkuttelemaan. Minä olen aina kuvitellut, että nimi tarkoittaa jotain Maijan mökkiä, mutta mies korjasi äsken, että se on "herkkusuu".

  Sama leffa houkuttaa minuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos paljon <3

   Ai et sinäkään ole huomannut, että Maiasmokkissa on kaksi kerrosta. No nyt tiedät :) Maijan mökki olisi muuten ihana suomennos :)

   Poista
 9. Hei Jaana ja onnittelut uudesta blogistasi! Onpa mukavaa, kun nyt tämän fiilistelyn avasit. Ja onpa mukavaa nähdä myös uusi blogini tuolla sinun sivupalkissasi. :)

  En olekaan tuossa kahvilassa käynyt ja mieleni on tehnyt jo pidemmän aikaa mennä Tallinnaan. Laitan vinkkisi korvan taa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kiitos. Totta kai blogisi on sivupalkissa :), luen mielenkiinnolla juttujasi käsittelevät ne sitten tutkimustyötä, lukemista tai kirjoittamista.

   Maiasmokk kannattaa käydä tsekkaamassa jo sen kulttuurihistoriallisen arvon takia.

   Poista
 10. En ole minäkään tiennyt että tuossa kahvilassa on toinen kerros, tokkopa tallinnalainen ystävänikään kun ei ole minua sinne vienyt vaikka paristi olemme kahvilassa istuneet. Tosin pidän kyllä kovasti ensimmäisen kerroksen "pariisilaisesta" tunnelmasta jota joka kerta ovat olleet pilaamassa huutavat suomalaiset, ja paino tässä nimenomaan huutavilla.
  Paikallisilla on kuulemma jo vaikeuksia kupillisen hankkimiseen vanhan kaupungin hinnoilla, eikä ihme kun hinnat ovat jo korkeammat kuin Pariisissa joten eipä heitä siksikään paljon enää niissä kahviloissa näe.

  Oikein hyvää uutta vuotta ja menestystä uudellekin blogillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, ei ole tuttu paikka tallinnalaisillekkaan, aika outoa.

   Voin kuvitella, että vanhan kaupungin hinnat tuntuvat paikallisista korkeilta. Me taas ihmettelimme hintojen halpuutta kun olimme Telliskiven alueella syömässä F Hoonella. Hintataso oli ehkä puolet vanhan kaupungin hinnoista, vaikka olen ymmärtänyt, että F Hoone on suht tunnettu ja suosittu paikka.

   Poista
  2. F Hoone haluaa kuulemma olla etenkin tallinnalaisten ravintola joten ei nosta hintoja (paitsi että on ne jo vähän nousseet), muuten oma väki häipyisi...nyt jo turistit koetaan siellä "ongelmaksi" koska paikalliset alkavat karttaa paikkaa- näin mulle on kerrottu. Niin se vaan menee, kun on kiva ja halpa paikka turistit löytävät sen ja kohta se ei enää ole niin kiva eikä varsinkaan halpa paikka.

   Poista
  3. Ainakin uuden vuoden aattona paikka oli täynnä suomalaisia.

   Poista