torstai 7. tammikuuta 2016

Pölypunkkeja häätämässä


Tänään oli hyvä päivä laittaa itämaiset matot ulkoilemaan ja sen jälkeen raikastaa ne vielä lumikylvyllä. Eiköhän ne pölypunkit ja muut kaverit  rapsakassa -28 asteen pakkasessa päässeet hengestään. Samalla tuli siivottua. On tästä kylmästä siis jotain hyötyä.

Perheen nuoriso, joka ei vastaavia pakkaslukemia ole vuosiin kokenut on ihmeissään mitä pukea päälle. Tyyli pitäisi säilyttää, mutta kun se ei lämmitä. Poika oli lähtenyt kouluun verkkareissa ja converseissa. Oli hivenen viluisen näköinen tyyppi kun kotiutui. Jokin hämärä muisto omasta nuoruudesta siinä putkahti mieleen. Ei sitä niin viisas ollut kai aina itsekään. Onneksi vuosien mittaan ainakin jotain oppii. Eilen kun lähdin kävelylle muistutin enemmän Michelin-miestä kuin ihmistä, mutta eipä ollut kylmä.

Vaikka aurinkoinen pakkassää on mukavampi kuin pimeä vesisadekeli, niin joku kohtuus tässä kuitenkin voisi olla. Vaikka sellaiset -5 astetta. Nyt kun ne pölypunkitkin on jo kuolleet.

4 kommenttia:

 1. Minäkin paiskasin pari tuntia sitten mattoja ovesta ulos, en tarjennut edes ripustella vaan sinne mäjäytin. Nyt en tarkene hakea niitä sisään...
  En kyllä välittäisi minäkään yhtään tälläisistä pakkasista, tunnen olevani vankilassa. Mutta Suomi näyttää onnesta kirmaavan tämän "unelmasään" kanssa:)
  Kauniita mattoja sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Liivia sai mattosi sisään.

   Vähän vankilalta tämä tuntuu. Itsekin eilen mietin, että voisin lähteä kävelylle ja hakea nipun tulppaaneja. Sitten tajusin, että ne kukathan paleltuu kotimatkalla. Ja palellun itsekin. Niin sitten pysyin sisällä.

   Rakastan punasävyisiä itämaisia mattoja, haluaisin niitä enemmänkin, mutta kukkaro ei anna periksi.

   Poista
 2. Millonkohan viimeksi ma oon kokenut tollasen kylmyyden? Eiko kuitenkin joka talvi jossain vaiheessa oo se -20 noin - vai tuntuuko menneet talvet muistoissa vaan super kylmilta vaikkei oikeesti olleetkaan? :D Ihania kuvia - ainakin on kauniin aurinkoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No et nyt varmaan viime aikoina :)

   Muutama viime vuosi on ollut niin lauhaa, että hyvä -20 ollaan "päästy". Eilen oli kuitenkin -28 kun P. taapersi converseissaan.

   Kaunista kieltämättä on. Ikkunasta katsottuna :)

   Poista