maanantai 4. tammikuuta 2016

Joulusta talveen


Tuossa nojatuolin paikalla oli vielä äsken joulukuusi. Ja variseva olikin. Nyt se on pakattu asianmukaiseen kierrätyspussiin ja jätetty odottamaan noutajaansa. Kaikki muukin joulurekvisiitta on säilötty odottamaan ensi vuotta. Joulusta muistuttaa enää jouluiset kukat ja järjetön suklaamäärä. Laihduta nyt sitten tässä. Luultavasti pakkaan suuren osan suklaista mukaani töihin ensi maanantaina ja syötän työkavereille. Eikö ihminen ikinä opi määräänsä tietämään.
Talvi saapui vihdoin tänne etelärannikollekin. Porvoonjoki on saanut ylleen jääpeitteen ja aviopari Fredrika ja J.L.Runeberg odottelevat rannassa kesäisiä purjehduskelejä.

Auringolla on kyllä ihmeellinen voima kiskoa ihminen näppäimistön äärestä hyvää tekevälle kävelylenkille. Kun maassa lisäksi on puhtaan valkea lumivaippa on talvi täydellisimmillään. Tai siis niin täydellinen kuin talvi nyt voi olla. En edelleenkään voi kutsua itseäni talven rakastajaksi. Olenkin kääntänyt nokkani jo kevättä kohti, vaikka tiedän, että odotus on pitkä ja vastoinkäymisiä täynnä. Mutta sitä kohti kuitenkin mennään.

6 kommenttia:

 1. Teillä on pikkasen enemmän lunta kuin meillä. Onhan tämä kaunista, juuri vähäisessä määrin, koristeena.
  Samaan suuntaan on minunkin nokkani, kevääseen. No, eihän tämä kylmä aika voi olla kuin pari - kolme kuukautta. Koitetaan jaksaa se!

  VastaaPoista
 2. Marjatta, eiköhän me kestetä :) Ja päivähän pitenee koko ajan ja valo lisääntyy, joten homma helpottuu.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys. Löysinpäs tieni tänne parin mutkan kautta. Onpas täällä hienoa.

  VastaaPoista
 4. Jaana, onnea uudelle blogillesi jolla on niin hieno nimi :) Piipahdin vielä myös siellä toisen tähden alla lukemassa jäähyväiskirjoituksesi ja voi, ymmärrän hyvin että kaipasit konseptinvaihdosta: kirjoista kirjoittaminen on palkitsevaa mutta välillä se tuntuu myös liian vaativalta... Minullakin on toisinaan sellainen tunne, että haluaisin tunnelmoida vapaarajaisesti ja kahleetta... Jään odottelemaan tulevia kirjoituksiasi ja toivotan kauniita tulevia päiviä <3

  PS. Meillä joulukuusi vielä kaunistaa olohuoneen nurkkaa. Ihan vielä en ajattele, mikä neulassade sen poisviemisestä seuraa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos. Tykkään itsekin nimestä kovasti.

   Yleensä jaksan katsella kuusta loppiaiseen, mutta tämä kyllä varisti niin paljon, että ei enää haluttu pitää sitä sisällä.

   Poista